fredag, februari 06, 2009

Om mammor och varma kläder

Inget gör en mamma så stolt som en varmt klädd son. Om du känner att du inte får tillräckligt med uppskattning från din mor, pröva att ta på dig riktigt mycket kläder nästa gång ni ska ut och gå. "Vad bra att du klär på dig ordentligt", kommer hon att säga då.

Det är speciellt tydligt när man är ute och handlar med sin mamma. Om man tillexempel tittar på skor säger hon "är de här varma nog för vintern då?" och känner på skons tjocklek och material. Och om skon är tillräckligt varm och ni köper den kommer hon nöjt att konstatera att "nu kommer du i alla fall inte att frysa i vinter".

Min gode vän Jesper C brukar utnyttja detta till att få ett gratis par skor en gång om året. När han kommer hem på jullovet ser hans skor fruktansvärt rysliga ut och hans mamma frågor om han "verkligen är varm nog i de där skorna?" Men det är han ju inte, så hans mamma erbjuder sig att betala för ett nytt par. När Jesper kommer hem med ett nytt par skor säger hans mamma: "Vad bra! Nu kommer du i alla fall inte att frysa i vinter".

1 kommentar:

Yrvaedret sa...

Så kommer jag säkerligen att säga till mina barn då de blir stora nog att gå omkring i trasiga kalla skor. Nu är de så små (nåja, 8år och 5år) att de travar omkring i Kuoma skor med fleecesula inuti som mamsen införskaffat för att de inte ska frysa om fötterna ...