fredag, oktober 10, 2008

Ljuskänslig

Jag och Mattis och allas vår gode vän Jesper C var ut på HG i tisdags. På vägen dit talade vi om roliga minnen från tidigare fyllor. En av de absolut roligaste utgångarna ägde rum för nästan exakt två år sen, i Borlänge.

Efter att ha förfestat hemma hos vår vän Olof tog vi en taxi in till Borlänges allra mest beryktade fulklubb Flamingo. Jag hade tagit med mig två öl som jag absolut skulle dricka innan vi gick in. Ölen sveptes i kön till bankomaten och sen drog vi in på Flamingo.

Vår vän Olof. Denna och övriga bilder är faktiskt från just
den kvällen jag talar om i det här inlägget. Kul va?


Det första som händer när vi kommer in är att min gode vän Jesper C beställer in två shots. Det andra som händer är att jag spiller ut båda shotsen över Jesper direkt han får in dem. Därpå hinner jag stå i toalettkön i tio minuter (det finns bara en toalett) innan en arg vakt kommer och hämtar mig med den vanliga, trevliga frasen: "Du ska ut!"

Jesper, jag, Johan Ericson.
I trappen på väg ut möter jag och vakten Mattis som är påväg upp. "Vad är det som händer", undrar Mattis. "Jag ska ut", säger jag. Mattis ber då att få tala enskilt med vakten och överraskande nog går vakten med på det. Under tiden får jag gå ut, och lyckas faktiskt övertala dörrvakten att betala tillbaka mina pengar eftersom jag åkte ut så fort.

Det Mattis står där inne och försöker övertyga vakten om är att orsaken till att jag uppträtt sådär vimsigt uppe i baren är att jag är ljuskänslig. På något vis ska de blinkande lamporna uppe på dansgolvet alltså har fått mig att bli helt yr, menar Mattis. Vakten kallar på mig:
"Är du ljuskänslig?"
"Nej."
Och så åkte både jag och Mattis ut. På vägen ut försökte jag få pengarna tillbaka igen, men den gubben gick inte. Jag blev bryskt ivägschasad, stoppade fingrarna i halsen, spydde i en buske och sen gick vi och åt kebab.

Jag och Mattis kryper till kojs hemma på Olofs golv. Mysigt värre.

Inga kommentarer: