lördag, juni 13, 2009

Vem är det egentligen som förlorar pengar här?

Okej, såhär är läget: Jag har varit på bio ganska jäkla mycket på senaste tiden. Wolverine, Terminator Salvation, Watchmen, Änglar och Demoner, Män som hatar kvinnor och så vidare. Watchmen var en helt okej film rättigenom, Terminator och Wolverine var bra biofilmer* men Änglar och Demoner och Män som hatar kvinnor var nästan rätt igenom bara usla. "Det var värt hundra spänn", tänkte jag när jag hade sett dem...


Filmbolagen klagar på att folk laddar hem, men vem fan är det egentligen som förlorar pengar här? Vissa filmer är det helt enkelt inte värt att betala hundra kronor för att se på bio, men hur ska man kunna veta det innan man gått? Varför inte en pengarna-tillbaka-garanti i filmbranshen? Då skulle filmbolagen i alla fall ha en liten chans att få behålla pengarna, istället för att, som idag, inte få något alls.


Att det till exempel kostar hundra pix att gå och se The Reader på biograf är  ju helt sjukt stört. Stor duk och bra ljud tillför absolut ingenting till den filmen. I Falun visas filmer som den på Smultronstället i Folkets Hus: stor sal med bra sluttning, sköna stolar, mycket pensionärer och rimliga priser. Det känns lite mer okej att gå på en sådan visning av The Reader, men det är fan knappt ändå alltså. Den ultimata installationen för visning av The Reader är en nedladdad kopia på en helt vanlig tv med helt vanligt jävla tv-ljud.


För alla som inte sett ovan diskuterade film, och därför inte förstår varför den inte lämpar sig på biograf, så handlar den om följande: Liten grabb får typ kikhosta eller nåt, träffar en äldre kvinna och inleder ett kärleksförhållande med jäkligt mycket sex och badkarsbadande och nakenscener, reser bort och pluggar lite, upptäcker att kvinnan är nazist och spelar in massa sagor åt henne på en massa band. 


Vad jag vill ha sagt är att vissa filmer helt enkelt förtjänar att laddas hem. Och jag förtjänar att ladda hem dem, så mycket skit som jag har betalat för den senaste tiden. 


*Jävligt mycket action och coola specialeffekter men inte mycket mer.

Inga kommentarer: