tisdag, mars 31, 2009

Labbar kan dra åt helvete

Jag hatar laborationer. Ibland är de lite roliga och intressanta, men för det mesta är det bara skit. Vissa labbar är dessutom så jäkla oseriösa och omotiverade att man måste gå hem och dubbelkolla att man verkligen går på högskolan. I mekatroniken gjorde vi till exempel en labb som gick ut på att fylla i en enkät om rattar* - "hur sportig är ratten?", "hur skandinavisk är ratten?" och så vidare. Schemalagd tid för labben var två timmar. Det tog ca 10 minuter att fylla i enkäten.

Just nu har är vi inne i en serie om fyra sjukt tråkiga labbar i kursen konstruktionsmaterial. Den första labben, som vi gjorde i torsdags, var fyra timmar lång och gick ut på att vänta på några stålbitar som låg i några ungnar. Då och då tog vi ut en bit, kylde den jävligt snabbt i ett vattenbad och konstaterade att hårdheten hade förändrats. Jävligt intressant.

Nu på torsdag är det dags för ännu en labb. Undrar vad vi skall vänta på den här gången...

*Egentligen innehöll labben också körning med radiostyrda bilar, men de verkade ha tappats bort lagom till vårt labbtillfälle.

1 kommentar:

malin sa...

Roliga labbar är anledningen till att man väljer biologiprogrammet istället. Idag har vi lekt med bananflugor, och hela februari spenderades tillsammans med spännande bakterier...