onsdag, april 09, 2008

Om innebandyns prylhets, fjantiga juniorer och ärkevaxet Kimmy Dalbjer

I kväll är det återigen match för Stockholm Skavsta. Denna gången möter vi våra ärkerivaler i Framgång, vilka har slagit ut oss i kvartsfinal de senaste två säsongerna, båda gångerna med endast ett måls marginal. Jag kan inte påstå att jag tror på seger, men det ska bli jävligt kul att lira lite innebandy. Just nu funderar jag verkligen på om jag ska göra comeback i divisionsspel nästa säsong, men är samtidigt lite orolig över att det inte ska vara roligt. Grejen med innebandy är att det lätt blir messpel med massa utvisningar och små juniorer som bara spelar för att pannbanden är så coola.

Av någon dum anledning köpte jag ett exemplar av tidningen Innebandymagazinet här om dagen och kom genast ihåg varför det var så länge sedan jag läste den tidningen. Det handlar i stort sett bara om reklam, artiklar om nya klubbor, artiklar om dyra klubbor och skittråkiga reportage. Alla intervjuer är dessutom med spelare som redan har blivit intervjuade i tidningen tusen gånger tidigare, typ Mika Kohonen eller Niklas Jihde.

Just det där med töntiga juniorer har verkligen blivit innebandyns signum. I IBF Faluns ungdomslag verkar det vara viktigare att ha de senaste grejerna än att faktiskt kunna spela innebandy. Har man inte strumporna uppdragna till knäna, brett pannband, en burk vax i håret* och en klubba för >1000 kronor så får man inte vara med i laget. Då kommer ärkevaxet Kimmy Dalbjer ner från A-laget för att personligen kicka ut den stackars junioren ur klubben. Tack och adjö!

*Så kallad Strandfrilla.

Inga kommentarer: