tisdag, augusti 05, 2008

Faluns usla lokaltidningar

Här i Falun har vi två, mer eller mindre dåliga lokaltidningar. Den mer dåliga heter Dala-Demokraten och den mindre dåliga heter Falu Kuriren. Jag tänker inte gå in närmre på vad det är som gör Dala-Demokraten så genomrutten men på minuslistan finns bland annat en usel layout, en apful hemsida samt värdelösa nyheter.

Den enda av ovanstående tre punkter som Falu Kuriren delar med Dala-Demokraten är de värdelösa nyheterna, varför den alltså är den bättre av de två dåliga tidningarna. Något som däremot gynnar Dala-Demokraten i kampen om läsarna är Falu Kurirens extremt kassa sportchef, Carl-Johan Goth.

Herr Goth är antagligen världsmästare på att, som de säger i Amerika, state the obvious. Varje dag skriver han, i FK, en liten text som kallas Dagens Calle och som alltid är totalt intetsägande.

Om en idrottare, låt oss säga Christian Olsson, har skadat foten på en gala, låt oss säga DN-Galan, och kommer att missa ett mästerskap, låt oss säga OS, så kommer nästa dags Calle att se ut ungefär såhär: "Christian Olsson skadade foten på DN-Galan i går. Nu blir det inget OS för Christian. Antagligen är karriären slut också..."

Vad du ska tänka på om du vill skriva din egen Dagens Calle:
1. Börja med att berätta något som alla redan vet, avsluta sedan med en tanke som alla redan tänkt.
2. Bredvid texten klistrar du in ett kort, på vilket du står med armarna korslagda och blåser upp dig så mycket du bara kan.
3. Avsluta alltid sista meningen med tre punkter.

Ni ska veta att jag inte har någonting emot Carl-Johan som människa, jag tycker bara att han borde byta jobb...

2 kommentarer:

Jussi sa...

Supa?

Marcus Gehlin sa...

Ja tack, nu tack.