tisdag, september 02, 2008

Vår trasiga Padda

Sedan ett gäng år tillbaka har min familj haft en blå Toyota Corolla, vilken på senare år fått namnet Paddmobilen (ibland Padmobilen eller bara Paddan). Att vi kallar den Paddan beror dels på att den är rund och go som en padda, men också för att den numer är så paddig (dålig).

Jag och Paddan, 14/4 - 2006.
Egentligen är hon en bra bil, Paddan. Den har goda vägegenskaper, är bensinsnål och går nästan aldrig sönder. Dessvärre har Paddan under åren dragit på sig en del arbetsskador, de flesta sedan min bror började övningsköra (och sedemera fick körkort), och är i nuläget en spillra av sitt forna jag.

Av någon anledning verkar Pontus ha fokuserat sin destruktiva kraft på Paddans baklucka. Vissa skador, som den avtrampade öppningsspaken under förarstolen, är oreparerbara medan andra går att laga med tejp. Ser ni en blå Toyota Corolla med en lång remsa vit hockeytejp på bakluckan är det troligen Paddan.

Att ovan nämnda tejpremsa sitter där beror på att Pontus drog sönder själva handtaget till bagageluckan. Han skulle åt något i bagageluckan och mamma var helt säker på att hon hade öppnat luckan med spaken innifrån. "Den är inte öppen.", säger Pontus. Mamma insisterar dock på att "den ÄR öppen!", varpå Pontus drar i ordentligt och bakluckan går sönder. Då gav mamma med sig, den var inte öppen.

2 kommentarer:

jerk sa...

En levande legend (nåväl, halvt levande iaf) låt aldrig denna klenod skrotas!

Marcus Gehlin sa...

Ingen risk.